Thomas Azier releast EP S t r a y

Vandaag releast Thomas Azier zijn gloednieuwe 4-track EP ’S t r a y’. Thomas schreef en produceerde alle tracks op ‘S t r a y’ zelf. De EP borduurt voort op het geluid dat Thomas eerder neerzette op zijn eerdere albums ’Hylas’ en ‘Rouge’, die beide beloond werden met een Edison. Thomas: “Ik heb het hele album geschreven in hotelkamers op verschillende plekken ter wereld, onder meer in Tokyo, Kyoto, Abidjan, Berlijn en Parijs. Bijna alles is opgenomen op slechts een laptop en een USB-microfoon. Er zijn ook veel omgevingsgeluiden te horen, wat de muziek heel een heel aanwezig en ‘echt’ karakter geeft. Elke liedje is gevangen in een plek en een tijd.”

Echoes

De videoclip van de single ‘Echoes’ ging gister in première op Clash Magazine. In de videoclip – die Thomas zelf maakte - zien we een poppenspeler genaamd Rob Kaufmann, met wie Thomas bevriend raakte in Berlijn. De performance van Rob in de video onderstreept de schoonheid van het liedje en de DIY boodschap ervan: “The biggest lakes have never been too clear, time to see the signs and leave it all behind, Stars are stones that keep falling from the sky.”

[if !supportLineBreakNewLine]

Bekijk hier de video van Echoes [endif]