Naaz releast debuut EP ‘Bits Of Naaz’

Vandaag releast de Rotterdamse zangeres/producer Naaz haar langverwachte debuut EP ‘Bits Of Naaz’. Naaz schreef de tracks zelf en en produceerde de EP in samenwerking met het producerscollectief Soulsearchin’. Op de EP staan onder meer de eerder uitgebrachte singles ‘Loving Love’, ‘Up To Something’ en ‘Words’ en de gloednieuwe single ‘As Fun’. Het nummer gaat over de leuke kant van minder leuke dingen, over hoe je dingen niet moet laten voor het potentiële ‘wat als’. Want zonder al die dingen - life wouldn’t be as fun.

Luister hier naar de EP 'Bits Of Naaz' Sinds de release van haar debuutsingle Words in mei vorig jaar gaat het hard met de muzikale carrière van Naaz. Ze werd verkozen tot 3FM Talent, scoorde drie 3FM Megahits, speelde onder meer op Lowlands, Eurosonic/Noorderslag, South By Southwest en Reeperbahn, werd verkozen tot Poptalent van 2018 door De Volkskrant, won twee Edisons en haar debuutsingle ‘Words’ tikt dit weekend 10 miljoen Spotify streams aan.

Naaz over haar EP: “Elk geluidsgolfje kan veranderen naar een zee van muziek. Eentje waar ik graag in wil zwemmen, zonder enige limitaties… Ik wil muziek maken zonder concessies, het hoeft allemaal niet technisch te kloppen volgens de door-de-mens-gemaakte muziekregels, zolang het maar klopt met je natuurlijke gevoel. Ik zie muziek als een bundel van geluidjes en het maakt niet uit wat die geluidjes zijn, of het nou mijn theekopje is of een echte drumstel. Het kan allemaal, zolang het maar oprecht is -en zelfs dat kan je niet altijd weten. dat is okay. want dit zijn mijn stukjes, en het geheel zal altijd blijven veranderen, beter gezegd - ontwikkelen. Dit is wie ik nu ben, dit is Bits Of Naaz.”

SPOTIFY SINGLES

Op uitnodiging van Spotify reisde Naaz begin dit jaar af naar New York om twee Spotify Singles op te nemen. Meerdere artiesten waaronder Sam Smith, Taylor Swift en Arcade Fire gingen haar voor, maar Naaz is de eerste Nederlandse artiest die Spotify Singles uitbrengt. Luister hier naar de twee Spotify Singles en bekijk hier de mini documentaire waarin Naaz haar verhaal vertelt: “They said girls like you, can't do things like this.”