THE KIK HERTAALT! - ALBUM EN THEATERTOUR

Vandaag is het album ‘The Kik Hertaalt’ verschenen. De gelijknamige theatertour start in januari 2018. Beluister het album hier: http://bit.ly/hertaalt

Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door - waarin de band maandelijks bekende hits hertaalde als reactie op de gesprekken aan tafel - kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan veertig nieuwe teksten die vaak eenmalig werden uitgevoerd bij onder andere Giel Beelen, De Beste Zangers Van Nederland, Radio 1 en De Zomer Voorbij. Zanger/gitarist Dave von Raven: "Hertalen bleek voor ons dé manier om ons muzikaal en tekstueel te ontwikkelen: zo stonden we bijvoorbeeld opeens Dreadlock Holiday van 10CC te spelen. We kwamen er achter dat we meer soorten muziek konden maken dan alleen ‘beat’ en ik kwam erachter dat een liedje niet per definitie over een gebroken hart of over Simone hoefde te gaan. Voor ons nieuwe album en theaterprogramma maakten we een selectie van deze liedjes."

IK STA KLAAR VOOR JOU

In november verscheen de eerste single van het album. ‘Ik Sta Klaar Voor Jou’ is een hertaling van ‘I'll Be There For You’ door The Rembrandts en werd bekend als het liedje van de serie ‘Friends’. Bekijk hier de mini videoclip.